Вие сте тук: Начало » Актуално » Близнашки поема координацията на изборния процес

    Близнашки поема координацията на изборния процес

    Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще поеме координацията от страна на централната администрация на изборния процес в подкрепа на дейността на Централната избирателна комисия. Това обяви премиерът в интервю за БНТ, което ще бъде излъчено днес след централната вечерна емисия новини на обществената телевизия, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

    Според министър-председателя, за нормалното произвеждане на изборите е необходима добра координация на администрацията и на връзките с гражданското общество.

    „Надявам се, че няма да допуснем никакви изненади”, каза проф. Близнашки. Премиерът определи като добро предложението Красимира Медарова да заеме длъжността министър по изборните въпроси в служебното правителство.

    „Откликнахме на обществените критики, състоятелни или не, но в създалата се обстановка преценихме да не се създава подобна длъжност”, заяви премиерът.

    „Не сме се отказали от провеждането на референдум за изборните правила”, казва още министър-председателят пред БНТ. Той коментира, че референдумът вече можеше да се е състоял при наличие на добра воля.

    „Най-важното сега е да имаме нормална обстановка в страната”, добави проф. Близнашки и обобщи основните цели на служебното правителство – да стабилизира страната и да подготви добре изборите.

     

    „Служебното правителство не участва в изборите, то ще създаде нормална обстановка за тяхното провеждане. Никакви „Костинбродски афери” няма да допуснем”, категоричен беше служебният министър-председател.

     

     

    Горе