Отворено писмо от Национална асоциация „Българско Черноморие”

Открито писмо до заместник-министър на земеделието и храните  от УС на Национална асоциация „Българско Черноморие”

ОТВОРЕНО ПИСМО

До

Г-н Георги Костов

Заместник-министър на земеделието и храните

Г-н Росен Плевнелиев

Президент на Р България

Проф. Близнашки

Министър-председател на Р България

Г-н Васил Грудев

Министър на земеделието и храните

Всички български медии

Уважаеми г-н Костов – заместник министър на земеделието и храните,

Обръщаме се към Вас с убеждението ,че сте почтен човек и добър професионалист и от мястото, което заемате, макар и временно , ще съдействате да възтържествува законността и справедливостта ,особено в отношенията с неправителствените организации.

В тази връзка Ви напомняме, че Сдружението „Асоциация на парковете в България”, оглавявано от самоопределилият се за председател на управителния съвет г-н Тома Белев, оперира с огромни финансови средства. При опита си г-н Тома Белев да узакони своето незаконно председателстване в Сдружението „Асоциация на парковете в България”, Национална асоциация „Българско Черноморие” и други организации сезираха за това Прокуратурата. Прокуратурата извършва проверка по този повод и в Изпълнителната агенция по горите. Считаме ,че неотменно задължение на служителите от Агенцията, както и Ваше, е да предоставите цялата информация и да съдействате на органите,извършващи проверката.

Уважаеми господин заместник-министър на земеделието и храните,

Като имаме предвид публичната информация за Вашите тесни контакти с част от „екологичните” неправителствени организации и в частност със споменатото вече лице,намираме че е абсолютно необходимо да заявите пред обществото за готовността Ви да бъдете безпристрастен,обективен и принципен на поста,който заемате. Затова Ви питаме- Ще декларирате ли публично, че по всякакъв начин ще подпомогнете следствените органи и няма да прикриете никакви данни за финансови разпореждания и друг вид разпореждания на г-н Тома Белев и обкръжение в периода от 2008 година до днес ? За този период съдът вече се е произнесъл, че г-н Тома Белев незаконосъобразно заема позицията на председател на управителния съвет на „Асоциация на парковете в България”. Предполагаме, че това не е единственото незаконно действие на г-н Белев ,както и че този път Прокуратурата ще си свърши работата.

Ще декларирате ли публично дали сте или не сте получавали хонорари от сдружения с нестопанска цел като „Асоциация на парковете в България”, „Зелени Балкани”, Българско дружество за защита на птиците, Фондация „Биоразнообразие” и др. подобни?

Надяваме се, че публично ще дадете отговор на нашите въпроси и по този начин ще разсеете съмненията , че сте на поста си в резултат на опитите на тази част от „зелените“ ,които така силно обичат медийните изяви и обществените пари, да кадруват в държавните органи. Може би ако така силно обичаха и природата резултатите щяха да бъдат по-различни.

С уважение:

Управителния съвет на

Национална асоциация „Българско Черноморие”

 

2 Отзиви

  1. Весела

    Любопитно ми е кой и кога ще изкара всички данни за г-н Тома Белев? Дали някога ще излязат данните за него и дали ще има наистина смел държавник, който няма да се страхува от тази мижитурка? Май Белев много добре си е оплел кошницата щом си слага негови хора на толкова високи позиции. Опитва се да продължи да върти далаверите. Ясно е, че властта не може да вземе, но подмолно краде пари и то от джоба на българина.

  2. Коце, оправи си заглавието – "Отровено писмо" ?!?!?!