Вие сте тук: Начало » Актуално » Отворено писмо от Национална асоциация „Българско Черноморие”

    Отворено писмо от Национална асоциация „Българско Черноморие”

    Открито писмо до заместник-министър на земеделието и храните  от УС на Национална асоциация „Българско Черноморие”

    ОТВОРЕНО ПИСМО

    До

    Г-н Георги Костов

    Заместник-министър на земеделието и храните

    Г-н Росен Плевнелиев

    Президент на Р България

    Проф. Близнашки

    Министър-председател на Р България

    Г-н Васил Грудев

    Министър на земеделието и храните

    Всички български медии

    Уважаеми г-н Костов – заместник министър на земеделието и храните,

    Обръщаме се към Вас с убеждението ,че сте почтен човек и добър професионалист и от мястото, което заемате, макар и временно , ще съдействате да възтържествува законността и справедливостта ,особено в отношенията с неправителствените организации.

    В тази връзка Ви напомняме, че Сдружението „Асоциация на парковете в България”, оглавявано от самоопределилият се за председател на управителния съвет г-н Тома Белев, оперира с огромни финансови средства. При опита си г-н Тома Белев да узакони своето незаконно председателстване в Сдружението „Асоциация на парковете в България”, Национална асоциация „Българско Черноморие” и други организации сезираха за това Прокуратурата. Прокуратурата извършва проверка по този повод и в Изпълнителната агенция по горите. Считаме ,че неотменно задължение на служителите от Агенцията, както и Ваше, е да предоставите цялата информация и да съдействате на органите,извършващи проверката.

    Уважаеми господин заместник-министър на земеделието и храните,

    Като имаме предвид публичната информация за Вашите тесни контакти с част от „екологичните” неправителствени организации и в частност със споменатото вече лице,намираме че е абсолютно необходимо да заявите пред обществото за готовността Ви да бъдете безпристрастен,обективен и принципен на поста,който заемате. Затова Ви питаме- Ще декларирате ли публично, че по всякакъв начин ще подпомогнете следствените органи и няма да прикриете никакви данни за финансови разпореждания и друг вид разпореждания на г-н Тома Белев и обкръжение в периода от 2008 година до днес ? За този период съдът вече се е произнесъл, че г-н Тома Белев незаконосъобразно заема позицията на председател на управителния съвет на „Асоциация на парковете в България”. Предполагаме, че това не е единственото незаконно действие на г-н Белев ,както и че този път Прокуратурата ще си свърши работата.

    Ще декларирате ли публично дали сте или не сте получавали хонорари от сдружения с нестопанска цел като „Асоциация на парковете в България”, „Зелени Балкани”, Българско дружество за защита на птиците, Фондация „Биоразнообразие” и др. подобни?

    Надяваме се, че публично ще дадете отговор на нашите въпроси и по този начин ще разсеете съмненията , че сте на поста си в резултат на опитите на тази част от „зелените“ ,които така силно обичат медийните изяви и обществените пари, да кадруват в държавните органи. Може би ако така силно обичаха и природата резултатите щяха да бъдат по-различни.

    С уважение:

    Управителния съвет на

    Национална асоциация „Българско Черноморие”

     

    2 коментара

    1. Весела

     Любопитно ми е кой и кога ще изкара всички данни за г-н Тома Белев? Дали някога ще излязат данните за него и дали ще има наистина смел държавник, който няма да се страхува от тази мижитурка? Май Белев много добре си е оплел кошницата щом си слага негови хора на толкова високи позиции. Опитва се да продължи да върти далаверите. Ясно е, че властта не може да вземе, но подмолно краде пари и то от джоба на българина.

    2. Коце, оправи си заглавието – "Отровено писмо" ?!?!?!

    Горе