Нов пенсионерски клуб в с. Каменар

Зам.-кметовете на Община Поморие Янчо Илиев и Илия Джингов присъстваха на официалното откриване на реновираните помещения, определени за ползване от пенсионерския клуб в с. Каменар – „Трета възраст“.

В деня на големия християнски празник „Успение на Пресвета Богородица”, отец Петър отслужи тържествен водосвет и поръси присъстващите за здраве и благословение, след което освети новите помещения на клуба.

Пенсионерският клуб, в който членуват над 80 души, досега се помещаваше в стая от местното читалище. Условията не отговаряха на нуждите на възрастните хора, затова в Капиталовата програма на Общината, бяха заложени средства за ремонт и осигуряване на ново помещение за тях.

Хората от третата възраст посрещнаха гостите на събитието със специално подготвена програма. Сред присъстващите бяха общинските съветници Живко Костадинов и Любо Липчев, кметът на селото Петко Петков, директорът на ОП „Социално обслужване” Илко Илчев, жители и гости на Каменар

В новия клуб, пенсионерите разполагат с две зали. Едната е оборудвана с компютър и мебели подходящи за игра на карти, шах и др., а другата зала е по-голяма и подходяща за общи събирания и празненства. От името на кмета Иван Алексиев, „новодомците” получиха подарък – 32-инчов плазмен телевизор, който стана част от интериора на дневната зала.

„Това събитие е повод да засвидетелствам своето уважение и признателност към всички вас. Надявам се тук да намирате място за отмора и развлечения. Пожелавам  на всички членове на клуба здраве, бодър дух и да не забравят, че „Животът е хубав!””,  каза зам.-кметът Янчо Илиев по време на откриването.