Борисов: Десет заместник-министри мюсюлмани в правителство на ГЕРБ

ГЕРБ и ДПС са партиите, в които има най-много български мюсюлмани. Ако след 5 октомври участваме по някакъв начин във властта, ще има поне 10 заместник-министри от българските мюсюлмани”, каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на новоизградената спортна площадка в село Припек, Община Джебел.

Ще дадем път за развитие на образовани хора с добра репутация от областите със смесено население. Ако имаш 121 депутати, не могат да ти извиват ръцете, кой какъв да бъде, обясни Борисов.

Българските мюсюлмани трябва да са мост между партиите – тези, които създават усещане за стабилност, за необратимост в етническия модел, като оттам нататък всяка партия се състезава за максимален брой гласове, отбеляза той

„Или управляваме стабилно, или не участваме в каквито и да било коалиции с пазарлък”, са опциите пред ГЕРБ.

„Широката коалиция се управлява от първата партия, от Ангела Меркел, вече трети мандат”, каза Борисов в коментар на казаното от Георги Първанов за „бетонната” управляваща коалиция в Германия.

„И всички казват, че това е коалицията на Меркел, а не на социалдемократите – просто там хората си знаят мястото и избират стабилността”, допълни той.

„Поздравете Коалиция за България с всичките им коалиционни партньори и със сладурите от Орлов мост, докарани от провинцията да правят митинг заедно, защото не може коалицията да събере хора да ни се противопостави”, препоръча той.

„Въобще не мога да схвана тази Коалиция за България. Аз пия кафе, родопски чай, не се целувам по Орлов мост като Станишев и Местан. Тези, където се целуваха, явно са много ревниви. Да ходят да се целуват пак, ние нямаме нужда”, каза Борисов.

В коментар на отношенията с Реформаторския блок Борисов отбеляза, че в Общинските съвети работят добре с десните.

„Никога не съм менил мнението си по отношение на тях и винаги съм казвал, че им пожелавам успех. Коментарите им оттам нататък са дори обидни, като се има предвид „успехите”, които са пожънали. Те се радват на един евродепутат, ние – на шестима. Само бих им препоръчал да се държат по-уважително, защото е много лошо да лижеш там, където плюеш”, допълни Борисов, цитиран от Кросс.