Лекари оставиха кърлеж в жена, защото нямала 10 лева

В четвъртък вечерта перничанката Деси от квартал “Тева” е излязла с приятелки на новата детска площадка. Още от предния ден Деси има съмнения, че нещо не е наред по тялото. Тя предполага, че й се е забил кърлеж в крака, но така и не разбрала дали е така. На детската площадка и прилошало. Приятелките й я посъветвали да отиде в Спешното отделение на пернишката болница.

“Отидох до Спешното. Видях една жена на портала и попитах към кого да се обърна, тъй като имам съмнения, че имам скъсан кърлеж в себе си. Питаха ме какво съм направила. Понеже съм се почесала и съм го скъсала. Те казха “лягай”, за да ме погледнат. Бяха започнали да изкарват инструментите, за да го извадят. И питаха “Ще платиш ли?”. На една бележка пишеше, че се плаща по 10 лева. В момента нямах възможност и те като чуха викат “Ставай!” и леко ме побутнаха”, разказа Деси.

Медицинските лица в Спешното казали на перничанката, че когато намери възможност тогава да се яви пак за изваждането на кърлежа.

Тук е моментът да се подчертае, че ако кърлеж не се извади от тялото на човек има голяма опасност той да се разболее от лаймска болест. Деси е и здравноосигурена, но и това не помага срещу таксата от 10 лева за изваждане на кърлеж. /КРОСС/