Изненада – директор на пристанище Бургас стана Аргир Бояджиев

Съветът на директорите на „Пристанище Бургас“ ЕАД поднесе нова изненада – изпълнителен директор на дружеството стана Аргир Бояджиев от БСП, който досега изпълняваше длъжността председател на Съвета. Очакваният претендент за директор – Диян Димов от ГЕРБ, пък заема неговия пост като глава на директорския съвет,съобщи Poligraff.net. Тези решения бяха взети на заседание на контролния орган, провело се днес.

След като досегашният изпълнителен директор на порта – Николай Тишев бе освободен, а на негово място в борда влезе Димов, всички индикации сочеха, че от министерството желаят да направят него директор. Въпреки това, бордът взе друго решение, с което управлението на порта остава в ръцете на БСП.

Това се случи, тъй като единствено борда има право да избере изпълнителен директор. Тричленният съвет определи това да бъде Бояджиев. Все още няма официална информация от транспортното министерство, потвърждаваща назначението му.

Междувременно, министър Николина Ангелкова заяви, че в никакъв случай няма да допусне дестабилизация в работата на „Пристанище Бургас“ ЕАД. Тя увери категорично служителите на порта, че ще бъде спазено решението на Общинския съвет от 22.07.2014 г. за запазване на експлоатационната дейност на дружеството.