Висока оценка за Международния пленер „Пристан-2014” в Поморие

В Деня на Съединението на България- 6 септември, в Поморие бе открита изложба от третото издание на Международния пленер живопис и скулптура „Пристан”. Използвайки силата на поезията, един от най-обичаните български художници Матей Матеев откри пленерната изложба.

За да подкрепи участниците в морския пленер, на откриването присъства и маринистът Йордан Маринов, според когото това е една от най-силните изложби. Той написа в книгата за отзиви „Най-силен пленер, най-ярък , с хубави картини”. Специално от Пловдив пристигна и Ирина Матеева-художник иконописец, голям приятел на Поморие, участник в 10-то издание на пленера на Община Поморие „Светът е море”.

В международната арт изява, организирана от Арт Център „Орхидея” тази година се включиха 16 творци от България, Украйна и Турция, между които и двама художника от Поморие.

Вахит Аксан и Ахмет Есер от Турция, Варвара Карнаух от Украйна, Тодор Тодоров от Разград, Ангелина Недин от Созопол, Сашо Камбуров от Плевен, Йоско Илиев от София, Венета Маринова от Пловдив, Наньо Нанев от Ст.Загора, Димитър Георгиев от Севлиево, Георги Скумов и Нели Тодорова от Поморие, Момчил Николов и Кунка Бакалова от Карлово, Симеон Кръстев и Здравка Будинова-София рисуваха забележителностите на Поморие, вдъхновени от морето и творческата атмосфера. Всички те бяха зарадвани с грамоти и подаръци от организаторите.

Международният пленерът „Пристан”-Поморие, 2014 получи висока оценка и широк отзвук от страна на хора на изкуството, медии и общественост.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DSCI6607

DSCI6601

DSCI6647DSCI6618