Нов парк ще изграждат в Поморие

Ще се изгражда нов парк в Поморие, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Той ще бъде разположен между улиците «България», «Княз Александър Батенберг» и «Митрополит Климент». Целта на общината е да бъде създадена паркова среда за многобройните нови жилищни сгради, които вече са изградени в местността, както и да подобри цялостния облик на Поморие.

Общата площ на парка е над 6 000 кв.м, което го прави място със сериозен потенциал за превръщане в предпочитано място от жителите и гостите на Поморие. В парка ще има нова озеленена зона, множество дървета, съоръжения за игра на децата и места за отдих и разходка.

След приключване на процеса по облагородяване на парка и завършването на строителните работи на проекта Айвазовски парк (ГрийнЛайф), разположен в непосредствена близост, кварталът ще придобие изцяло нов облик. Очаква се до лятото на 2015 г. всички жители на тази част на Поморие, както и техните гости, да се радват на една по-добра, зелена и чиста обкръжаваща среда.

 

8 Отзиви

  1. поморие

    Нали щеше да се изгради там мултифункционален развлекателен комплекс, спортни съоръжения и зала за спорт, както и търговски център с паркинг на няколко нива? Пак нищо няма да се направи-нещо мижаво…А какво стана с изграждането на автогара и многофункционална спортна зала, стадион и парк край водоемите? А влакчето по ивицата Поморие- Ахелой?
    СЛед 1 година ще има отново избори и пак напразни обещания!!!?

  2. Малкото солено езеро

    На това парк ли му викате? Затова ли орязахте голяма част от имотите на хората ,този "парк" за колко хора е предвиден като гледам околните кооперации за тях е направен не за поморийци още по малко за гости .Колко голяма беше предвидената площ за парк на това място? На колко почивки отидохте докато решавахте колко от парка да продадете и с колко можете да замажете работата .Първоначалната площ на парка не беше ли 33дка. ? Сега е колкото градинката зад общината пред супермаркет Мега. И така драги общинари докато си правите годишния отчет и догодина предизборната кампания ние ще правим отчет за всичките глупости и измами които можахте да скалъпите за тези 4 години "управление".

  3. За колко продадохте околните парцели орязани от собствениците при проектиране на подробно устройствения план на квартала който предвиждаше доста по голям парк паркинг и др.Къде са парите от продажбата хиляди квадратни метри по хиляди евро са си пари!А едни плочки няма кой да смени или поне пренареди няма и помен от таква финансова инжекция към бюджета на общината (бързо бяха усвоени и преразпределени).

  4. Помориец

    Какво стана с спортната зала и откритото игрище които трябваше да се изградят в малко езеро. Нямали да получим адекватен отговор от Кмета най накрая.

  5. Коце защо се продаде на Герберската клика. Ако продължаваш да триеш коментарите против тези крадци от общината няма да посещаваме сайта ти

  6. Всеки си пише и приказва каквото му дойде на ума дали е вярно или не сами си правете изводите. 6 декара парк не е малка площ за това място и това ще доведе до промяна облика на еднообразните бетони. Друго ми прави впечатление че и на други места в града започва да се застрояват високи сгради по на 6 етажа в малки площи което не е в синхрон с другите около тях и е много грозно . Градът е малък и не е необходимо такива високи сгради знаем алчността на някои строители които не спазват и законите затова пледирам към новия архитект стриктно да следи тези неща защото знаем какво ставаше при предшественика му.

  7. Друзья, послушайте. Этот островок зелени очень нужен новому Поморие. Он преобразит весь район, где понатыкали безвкусные бетонные здания, всюду валяется строительный мусор, ветер разносит пыль с непокрытых асфальтом дорог и совершенно нет южной растительности. Если в новом Поморие не навести элементарную чистоту и не заняться благоустройством, он безнадежно проиграет другим болгарским курортным городам. А деньги отдыхающих уплывут в бюджеты Свята Власа, Созополя и бог весть куда еще.

    • Научи Български и тогава давай акъл!
      Точно заради Вашите гнили пари бетона е преобладаващ, а зеленината е кът. А относно ДЪРЖАВНИ земи заграбени чрез заменки и осъществени проекти пак с Ваши пари в изброените от теб градове може само да е доказателство за нескопосаните ви възгледи за развитието, за което толкова бленувате.