Френска фондация оцени Поморие за пазител на духа на Яворов

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът Иван Алексиев и председателят на НЧ „Просвета 1888” Милчо Талев посрещнаха делегация от Франция – представители на Фондация „Ренесанс Франсе”, съощиха от пресцентъра на общината. Президентът на Фондацията проф. Фада, председателят на Съюза на френските писатели проф. Базан, г-жа Падие и г-жа Елена Волева наградиха НЧ „Просвета 1888” и Община Поморие с медал и диплом за работата им, свързана с организирането и провеждането на празниците „Яворови дни” и за цялостното развитие на културата. Проучили живота и творчеството на големия български поет и възхитени от неговата личност, те оцениха високо приноса на Поморие като пазител на духа на Яворов. Фондация „Ренесанс Франсе”  развива дейности в областта на изкуството и една от тях е популяризирането Яворов във Франция.

Професор Фада изрази възхищението си от културния живот в Поморие, дългогодишната история на НЧ „Просвета 1888” и същевременно модерния облик на институцията.

„Благодаря Ви за признанието, което ни дадохте. Горд съм, че това което правим за съхранението на нашата култура се оценява. Международният обмен е много важен за нас и се надявам контактите ни в тази област да продължат да дават добри резултати” – каза кметът Иван Алексиев.

Френските писатели поканиха делегация от Поморие да посети Франция, по повод навършването на 100 години от създаването на Фондация „Ренесанс Франсе”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA