Почина мъжът, който се самозапали в Бургас

Почина мъжът, който в петък вечерта (12 септември) се заля с бензин и се запали сам на пътя между бургаските села Миролюбово и Изворище. Лекарите не успяха да се преборят за живота на 42-годишния Димитър Желев, който беше транспортиран с линейка от Бургас във варненска клиника със 100% изгаряния по тялото.

Във фаталната вечер Димитър отбил от пътя за Бургас, извадил туба с бензин, която носел в колата си, залял се и се запалил. Преминаващи от там шофьори станали свидетели на трагичния акт.

Екип на отделението от трима реаниматори и уролог правят всичко по силите си, за да стабилизират пациента и той да бъде транспортиран до клиниката по изгаряния във Варна. Въпреки усилията на медиците, изгарянията са толкова тежки, че са несъвместими с живота.

Загиналият е от Ямбол, баща е на две деца и от дълго време е бил безработен. Предполага се, че тежкото му финансово състояние може да е причина за самозапалването, информира Кросс. Засега не се знае той да е имал тежко заболяване и всички смятат, че причината да посегне на живота си е безпаричието.