Задържани 20 лица за хулигански действия, спрямо полицаи

Общо 20 лица от бургаския квартал „Победа” са задържани за срок от 24 часа от служители на ОДМВР – Бургас за хулигански действия, осъществени на 13/14.09.т.г. спрямо полицаи, отзовали се на сигнали за нарушение на нощната тишина и обществения. Срещу задържаните е образувано бързо полицейско производство за престъпление, извършено по чл. 325 ал. 3 от Наказателния кодекс.

Пет от мъжете са задържани на 14.09.т.г., а останалите 15 – днес сутринта при провеждане на специализирана полицейска операция с участието на служители от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части.

Повод за специализираната полицейска операция са няколко сигнала за сбиване и висока музика, осъществени в частни домове, разположени на улиците „Опълченска” и „Хилендар”. Участниците в случаите насочили агресията си спрямо дошлите на място полицейски служители, като започнали да ги псуват и замерят с камъни. В резултат на това леко пострадали двама от полицаите / те са ударени с камъни в областта на главата и гърба, получили са медицинска помощ и са освободени /. Нанесени са материални щети по три полицейски автомобила.

Фактическата обстановка по възникналия инцидент, както и самоличността на лицата, имащи пряко отношение към случая, са изяснени. Проведени са множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които са задържани и 20-те лица. При специализираната полицейска операция, протекла тази сутрин на територията на кв. „Победа”, участвали служители от Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас и служители от Бургаската и Варненска жандармерийски части. Територията на квартала е щателно проверена, като са задържани лица, имащи отношение към осъществените хулигански действия. Спрямо задържаните за срок от едно денонощие е образувано бързо полицейско производство.