Южният плаж в Слънчев бряг с мобилни спасители

Южният плаж в Слънчев бряг е с мобилни спасители от днес. Намален е и броят им, предупреди управителят на концесионната ивица Кирил Спасов. От 1 до 15 септември на плажа работеха 12 спасители. От днес броят им пада точно наполовина, тъй като туристите вече са много малко. Южният плаж ще има охрана до края на септември. Три мобилни двойки ще патрулират на пясъка и ще следят за безопасността на плажуващите. “Макар, че сезонът вече е към края си, в курорта все още има почиващи и ние сме длъжни да гарантираме сигурността им в морето”, коментира Кирил Спасов. До финала на сезона, концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно броя на спасителите и медицинските лица  в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата.

До края на месеца на работа остават и охранителите, които от началото на летния сезон следят стриктно за кражби на Южния плаж.

Южният плаж остава под денонощна охрана още две седмици. Служителите отговарящи за спокойствието на туристите патрулират на смени и обикялат по цялото протежение на ивицата. В резултат на въведените дежурства рязко са спаднали кражбите на плажа. Резултатите са отчетени при последния анализ на полицията.