Започват строителни дейности по пет инфраструктурни проекти в Поморие

Община Поморие стартира строителни дейности по 5 нови инфраструктурни проекта, които ще променят облика на града през следващите няколко месеца, съобщава pomorie.bg. Общата стойност на всички проекти е близо 110 милиона лева, които ще дойдат от Европейския съюз и от капиталовата програма на Общината. Това са:

-Реконструкция на Лятно кино „Яворов” и Крайбрежна алея „Яворов”. Общата стойност на проекта е 586 206,88 лв. без ДДС. Строителните дейности ще започнат през есента. Срокът за изпълнение – 31.08.2015 г.

-„Саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Старият пристан” в  гр. Поморие. Стойността на проекта е 741 871, 18 лв. Строителните работи по проекта ще започнат през есента на 2014 г. Срокът за изпълнение – 25.09.2015 г.

-„Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище гр. Поморие”. Стойността на проекта е 9 754 511,58 лв . Строителните работи по проекта ще започнат към края на 2014 г. Срокът за изпълнение – 31 август 2015 г.

-Строителство на крайбрежен булевард, свързващ Централна градска част и квартал „Свети Георги” в гр. Поморие. Стойността на първия етап от проекта е 1 600 000 лв. Средствата са по капиталовата програма на Община Поморие за 2014 г. Строителните работи по проекта ще започнат през есента на 2014 г.

-Реконструкция и модернизация на пречиствателната станция за отпадни води /ПСОВ/ – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежата на град Поморие. Проектът е на стойност 96 686 234.48 лв. До момента е ремонтирана част от ВиК мрежата по местността „Косата”, както и част от квартал „Свети Георги” /ул. „Странджа”/. Местността „Ставрос” и квартал „Север” са на етап довършителни работи, които се очаква да приключат до края на месец септември 2014 г.  След 15 септември предстои да стартират строително монтажните дейности в останалата част на града, с изключение на централна градска част.

2 Отзиви

  1. Жасмина Стаматова

    "предстои да стартират строително монтажните дейности в останалата част на града, с изключение на централна градска част" !
    Това означава ли, че улица "Солна", гражданите живеещи на нея и преминаващите коли от града, страната и чужбина , ще продължава да "плува" сред сред фекалии, които не може да поеме сегашната канализация?!
    Нима не е крайно време някой да се заинтересува от това, да не се излагаме като град от европейски тип?!

  2. анонимна от центъра

    Най-важен е квартал"Север"- защото там са "важните избиратели" а хората в центъра и старата градска част ще се наводняват и плуват във води и фекалии! И догодина има избори- помислете си!!!