Първо официално посещение на новия кмет на Инедже в Поморие

Новоизбраният турски кмет на град Инедже Шаабетин Вардар се срещна с кмета на Поморие Иван Алексиев. Той пристигна в Поморие с кмета на Кайнарджа Сердар Тюркер, заместник-председателят на Търговско-промишлената палата в Лозенград Серхат Гюней и заместник-областният управител на Бургас Юсеин Мехмед, за да обсъдят с поморийския кмет възможностите за реализиране на съвместни проекти между двата побратимени града.

„Благодаря ви, че сте мои гости. Връзката между Поморие и Инедже се основава на историята и това я прави много силна. Ние като кметове на тези два града трябва да продължим контактите, започнати от нашите предшественици.” – обърна се кметът Алексиев към официалните гости.

Те заявиха готовност за работа по общ проект, свързан с вековното дърво в Инедже, пред което през 2013 г., бе поставена плоча в памет на тракийските бежанци, заселили се в Поморие. „Готови сме да направим всичко необходимо, за да продължим нашето сближаване” – каза кметът Вардар и предложи през новия програмен период,  двата града да работят и по други съвместни културни и инфраструктурни проекти.

След официалното посещение, гостите посетиха Музея на солта и други забележителности на града.