Хотелиери затвориха пътя за Сл. Бряг

Хотелиери от Слънчев бряг затвориха пътя в Ахелой до бензиностанция “Еко”.

Целта на протестния митинг бе да се ангажира вниманието на държавната и местната власт за решаване на проточилите се повече от десетилетие нерешени проблеми в туристическия сектор.

Хотелиерите настояват за структуриране на самостоятелно Министерство на туризма в рамките на новото правителство на Република България.

„Съюзът на собствениците-Слънчев бряг” настоява още за:

-Обособяване на националните курорти като самостоятелни единици със собствена структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности

-Набелязване на мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, създаване на политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт

-Решаване на въпросите на инфраструктурата в региона- изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до к.к. „Слънчев бряг”

-Създаване на звено „Туристическа полиция” към органите на МВР и увеличаване на числения състав на РПУ-Несебър

-Преразглеждане на визовата политика на страната

Съзнавайки възможността на туризма и туристическата индустрия за икономическия просперитет на Република България, съзнавайки необходимостта, отрасълът да заеме водеща роля в националната икономика, „Съюзът на собствениците-Слънчев бряг” категорично и отговорно настоява държавата да поеме своите функции за решаване на проблемите в сектора. Позицията и исканията към държавата са приети на извънредно Общо събрание на сдружението.

img_3355

img_3353

Снимки:https://sunny-beach.info/

1 коментар

  1. Спаска

    Собствениците първо да започнат да плащат по-достойни заплати, да спазват кодекса на труда и съответните почивки, да няма скрити плащания. Ощоизвестно е, че навсякъде се работи с 1 почивен ден или въобще без такъв, заплатите са с явна и скрита част, много често договорът е фиктивно на 4 часа. И къде е тук Инспекцията по труда?
    Качеството на обслужване е под всякаква критика, защото персоналът не е мотивиран да дава качество.
    Проблемите с инфраструктурата пък са толкова стара и брадясали, че няма скоро да се намери бръсначка да ги обръсне. Евтини курорти с евтини туристи – до това я докархме с презастрояването и мръсотията. За къкъв курот вече може да се брои Слънчев бряг като там не може да се диша от прахоляци и бензинови пари.