Поморие за втори път участва в туристическо изложение в Пекин

За втора поредна година Поморие участва в международното туристическо изложение в Пекин, организирано от Световната федерация на туристическите градове (WTCF), съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Форматът на изложението се е провел на работно ниво със срещи между представители на туристическия бранш от цял свят. Като член на Световната федерация, Поморие отново получи възможност да осъществи рекламна кампания и работни срещи с водещите туроператори в държавата с една от най-развитите икономики в света.

Представянето на Поморие било направено от директора на Общинско предприятие „Туризъм и спорт” – Красимир Железчев и председателя на постоянната комисия по финанси към ОбС Поморие – Любо Липчев. Те провели индивидуални срещи с всички туроператори, проявили интерес към града. „Възможността за разработване на съвместни експедиентски турове включващи Поморие като дестинация е много голяма” – са коментарите на нашите представители в Пекин.

След туристическото изложение се е състояла среща на високо равнище, с участието на лидерите на 82 световни туристически града, сред които Дубай, Рим, Лос Анджелис, Лондон и Виена. След процедура по гласуване мароканските градове Рабат и Фес ще бъдат домакини на срещата на Световната федерация на туристическите градове през 2015.

Световната федерация на туристическите градове е основана през 2012 г. и нейни членове са 82 града и 44 организации от цял свят. Дейностите на Федерацията привличат вниманието на хиляди посетители. През месец април 2013 г. Поморие получи одобрение за членство и невероятната възможност да си сътрудничи с най-известните туристически градове по света и да осъществява мащабна реклама. През 2015 г. това ще се случи в Мароко.

I in Beijing 2014 (Small)-1

WTCF Beijing 2014 (Small)

 

1 коментар

  1. Алооо ексурзиантите, това лято гъмжеше от китайци в града, догодина още повече, нали?