Над 150 се включиха във втория „ВелотурБургас”

За втори пореден път „Велотур Бургас” събра близо 150 любители на велосипедния спорт в морския град, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас. Мащабната спортна инициатива, която бе организирана от ГЕРБ, стартира от площад „Атанас Сиреков” пред Община Бургас. Към велопохода се присъединиха водачът на листата на партията Ивелина Василева, областният лидер Димитър Бойчев, кандидатите за народни представители, общински съветници, както и много бургазлии със своите семейства.

Всички участници преминаха през четири пункта по предварително зададен маршрут: „Морска гара” (пред хотел „Приморец”), „Света Анастасия” (Мостика в Морската градина), „Приказки от пясък” (паркингът на плажа до ресторант „Фиеста” и „Арена Бургас”. Както при предното издание, така и тази неделя от всеки един пункт, участниците във велопохода събираха печати върху специално изработени талони. Финалът на спортното събитие по традиция бе пред Пантеона, където любителите на велосипедите участваха в томбола с награди.

Най-голям късметлия се оказа 30 -годишният Димо Димов от Бургас, който спечели нов велосипед, както и символичната жълта тениска, която получават състезателите във велосъстезанията. Наградата на победителя връчи водачът на листата Ивелина Василева.

Тя сподели, че както при предишния мандат на управление, така и сега ГЕРБ ще продължи да насърчава развитието на спорта и да осигурява финансов ресурс за изграждането на нови спортни обекти. Изграждането на зала „Арена“ с 8000 места и възможност за провеждне на международни състезания, ремонт на спортни зали „Младост“, „Бойчо Брънзов“ и „Черноморец“ в кв. Ветрен, както и изграждане на многофункционален спортен комплекс в Поморие и нови спортни игрища на територията на област Бургас са само част от акцентите залегнали в регионалната програма на ГЕРБ, които предстои да бъдат реализирани при бъдещо управление на партията.

„Превърнахме „ВелоТур Бургас” в традиционно събитие, което се радва на голям интерес и посещаемост. Бургас може да се гордее, че изгради велосипедна мрежа съизмерима с тази на добре развитите европейски градове. За нас спортът винаги е бил приоритет. Ще продължим да подкрепяме тази политика, не само в Бургас, а и в останалите градове от областта”, допълни Димитър Бойчев.

velo