В Поморие ще се изгради морска, туристическа и спортна инфраструктура

На 23 септември 2014 в сградата на областна администрация в Бургас се проведе редовно заседание на Областния съвет за развитие, членове, на който са всички кметове на общини от областта. На него се даде статут на обекти с регионално значение на предстоящата реконструкцията на Спешното отделение към МБАЛ – Бургас /с филиала на ЦСМП в Бургас/ и на проекта за изграждане в Поморие на морска, туристическа и спортна инфраструктура, а именно: „Разширение на пасажерско пристанище с регионално значение – Поморие”; „Яхтено пристанище – Поморие” и „Изкуствен плаж и водно атракционни дейности”. Заседанието бе открито и ръководено от Областния управител на област Бургас Павел Маринов, който подчерта важността и на двата проекта за развитието на областта и на целия Югоизточен регион, съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

Членовете на РСР единодушно одобриха предложението, представено от кмета на община Поморие за изграждане на морски, туристически и спортен комплекс в града. Той получи статут на обект с регионално значение, с което ще се подпомогне бъдещото строителство на морската инфраструктура на Поморие и ще се придаде допълнителен тласък в развитието на един от най-оживените наши туристически градове.

pomrrr

 

8 Отзиви

  1. помориец

    """ представено от кмета на община Поморие за изграждане на морски, туристически и спортен комплекс в града""
    Какво е това, има ли публична информация или баничара претопля пак стара манджа за новите избори?
    Демек, казва колко сте прости поморийци, кучетата си лаят, кервана си върви"
    Но има един който стои отгоре и гледа.
    Гледа и отсъжда бед да го еня, че гападжии събрани от кол и въже ще лъжат пак наивните съграждани-

  2. поморие

    Що за новина? Не се казва какво ще се гради! Чакаме от десетилетия изграждането на многофункционална спортна зала! Голям имодерен стадион за европейски и световнифутболни срещи ли ще изгражда? Пътническо и голямо товарно пристанище ли, както е имал градът ни в миналото, когато ебил важен морски център? А жп гара няма ли да се строи в Поморие? Поне вече жп линията не пречи наглавния път и спокойно жп гара може да се изгради около винпрома, заедно с автогара!

  3. кака Нона

    Мизерницитте от герб, които временно управляват общината ни са повече от неграмотни. Но крадат като за последно. Вижте им надменните физиономии и разчетете дали има нещо в бетонните им глави.
    Елементарните им ходове само потвърждава техното безочие че ние отново ще повярваме на тяхната партия.
    Стига популистки обещания, Да изметем с голяма метла тези простаци. Вън от властта, идват патриотични партии с точни и ясно послания.
    ВРЕМЕ Е ДА ИЗГОНИМ НАТРАПНИЦИТЕ И ДА ГИ ПРАТИМ В ЗАБВЕНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!

  4. Pak shte sme na vlast

  5. гахсагс

    Доста куха статия.

  6. Къде е озеленяването.

  7. Ваньо тестените изделия

    Май няма пари за тези идеи. Общината е потънала в заеми и задължения.

  8. Как изкуствен плаж, та ние живеем в морето и ще си правим изкуствени плажове ?!
    Имаш основа за да довършиш започнатото от преди 30 години пристанище и ще ми правиш ново на най-неподходящото място ?!
    За атракционите, има ли по-голяма атракция от глупостите които вършите всеки ден?!