Разследването за убийството на малката Алекс приключи

Разследването за убийството на малката Алекс /8г./ от Поморие е приключило. Заключението е, че извършителят е само един – съседката Атанаска Георгиева. Няма данни и доказателства за намесено второ лице. Това съобщиха източници от разследването, цитирани от в. “Труд”.

Poligraff.net припомня, че преди време Георгиева поиска нов разпит и според запознати се заканвала да огласи името на свой съучастник, но не го направила, а повтаряла само някакъв странен мъжки прякор. След това обаче е поискала да смени адвоката си и преди броени дни, при опит да бъде разпитана, отказала да дава всякакви обяснения.

Атанаска Георгиева беше задържана за убийството на малката Алекс от Поморие в началото на април. 8-годишната Алекс бе жестоко убита. Първокласничката изчезна на път от училище към дома. По-късно стана ясно, че детето е убито от наемателката на апартамент в същия вход. 39-годишната Атанаска е живеела в таванското помещение над апартамента, в който е живеело семейството на момичето. Била под наем там от няколко месеца. В същото помещение е станало и убийството, а Александра е била открита задушена под леглото. Удушаването е било извършено с найлонова торба.