Днес е Световният ден на туризма

Световният ден на туризма се отбелязва ежегодно на 27 септември от 1980 г. насам по решение на Световната организация по туризъм към ООН. Темата на Световния ден на туризма за 2014 г. е „Туризмът като начин за развитие на общностите”. Над 3 млрд.евро са приходите на България от международен туризъм за последната година по официални данни на Минитерството на икономиката и енергетиката, туризмът вече определя около 14 % от БВП на страната ни.

„Туризмът е най-динамично развиващият се отрасъл в българската икономика и Световният ден на туризма е един добър повод да отдадем заслуженото признание на българския туризъм и на хората, които го правят толкова успешен”- коментира днешният празник Пейко Янков, изпълнителен директор на „Слънчев бряг хотел холдингс” АД . Пейко Янков изрази своите поздравления за празника към целия туристически бранш.

Въпреки неблагоприятните външни фактори, които превърнаха сезона в труден за всички хотелиери, „Слънчев бряг хотел холдингс” АД и тази година отчита успешен туристически сезон.

„Нашата формула за развитие са инвестициите във все по-модерен туризъм, повишаване на нивото на туристическите услуги и висока квалификация на кадрите”- отбелязва Пейко Янков. Дружеството инвестира тази година в новата футуристична визия на най-модерния височинен хотел в Слънчев бряг- „Бургас бийч”, както и в обновяване и реконструкция на други емблематични за Слънчев бряг хотели. Големите паркове , водни комплекси и цветни градини са част от уникалната визия на всеки хотелски комплекс, като за целта дружеството поддържа собствена оранжерия. „Слънчев бряг хотел холдингс” работи с над 30 туроператорски фирми, включително и най-големите туроператори на световния пазар. Немските и рускоезични туристи и тази година заемат преобладаващ дял от туристите в хотелите на холдинга, предадоха от „Слънчев бряг хотел холдингс”АД

SunnyBeach_snimka2