“Сокол” /Порой/ се наложи с 6:4 над шампиона “Долно езерово”

Новият сезон 2014/2015 в Лига “Бургас Футбо” вече е факт. В историята е първият кръг на “А” регионална група от Областното първенство по мини футбол, в което през новия шампионат участват рекордните 12 тима. Стартът на “Б” група пък умишлено се бави, тъй като в момента се набират кандидатурите на възможно най-сериозните откъм организация отбори.

Много голове, качествен, динамичен и атрактивен футбол преобладаваше в изминалите срещи на старта в елитната регионална група. “Барселона” /Просеник/ и “Топчийско” имаха честта да открият първенството с мач помежду си. Руенското дерби се проведе на неутралния терен в Каблешково, където символичните домакини от “Барселона” отнесоха тежко поражение с 1:9 от завърналия се на футболната карта амбициозен и дисциплиниран тим на “Топчийско”. Първото попадение в шампионата бе дело на Тодор Ванчуров от “Барселона” /Просеник/, който опъна мрежата на тима-опонент за 1:0.

ФК “Бургас футбол” също тръгна ударно, спечели с 10:3 над “Спортист” /Бата/. Тимът на сайта Burgasfootball.com направи повторение на срещата с колегите си от “Спортист” /Бата/, с които игра на финала на миналия сезон. Разликата бе единствено в това, че тогава “Спортист” бе домакин.

Разочаровани бяха футболистите и феновете на “Каблешково”, които тръгнаха с дебютни 3 точки в Лига “БУРГАС ФУТБОЛ”, но спечелени по служебен начин, след като гостите от “Ястреб” /Страцин/ не успяха да съберат нужната бройка от играчи, с които да се явят за мача си от 1-вия кръг. В една от най-зрелищните срещи на старта “Ахелой” загуби драматично с 4:5 от миналогодишния шампион на “Б” група “Балкан” /Добра поляна/, тогава подвизаващ се с името “Партизан”. Домакините поведоха с 2:0, но до почивката изпуснаха два гола и отдъхваха при 2:2. През второто полувреме късметът бе на страната на гостуващия отбор, който прегърна трите точки.

В една от изненадите на кръга “Сокол” /Порой/ се наложи с 6:4 над шампиона “Долно езерово”. В Бургас “Локомотив 1932” надделя с мъка над новака “Руен” с 8:6.

Прави впечатление, че в голмайсторската листа към комента преобладават цели 6 играчи, които реализираха по един хеттрик на своите сметки през изминалата седмица. Това са Станимир Майсторов и Яни Димов от ФК “Бургас футбол”, Смаил Адем и Селим Селим от “Топчийско”, Муса Вейсел – “Балкан” /Добра поляна/ и Исмаил Рашад – “Сокол” /Порой/.

През новия сезон Областното първенство по мини футбол протича в дните вторник, сряда и четвъртък между 17 и 22 часа изцяло на терени с изкуствена настилка. Финалът на есенния полусезон по програма трябва да приключи в първите дни на декември. Всички отбори получиха за началото на сезона по един символичен подарък – капитанска лента.

“А” регионална група – 1 кръг:

ФК Бургас футбол /Бс/ – Спортист /Бата/ 10:3

Барселона /Просеник/ – Топчийско 1:9

Каблешково – Ястреб /Страцин/ 3:0 сл.

Ахелой – Балкан /Добра поляна/ 4:5

Сокол /Порой/ – Долно езерово /Бс/ 6:4

Локомотив 1932 /Бс/ – Руен 8:6

 

На снимката: кадър от мача “Сокол” /Порой/ – “Долно езерово” (6:4)