Пребиха симпатизант на Реформаторския блок

P1210630

45-годишен нападател счупи носа на симпатизант на Реформаторския блок и се опита да избяга, но бе задържан благодарение на бързата реакция на бургаски журналисти. Криминалният акт се разигра около 17:30 часа днес на шатрата на коалицията, която се намира  над  Часовника, малко след като националните лидери на реформаторите Меглена Кунева и Божидар Лукарски се срещнаха с бургазлии.

Пострадалият е 70-годишният Никола Георгиев – Тарльо, който освен като привърженик на Реформаторския блок е емблематично лице за спорта в Бургас. Тарльо е бивш масажист на футболистите от „Черноморец” и никога не е бил конфликтна личност.

„Мъжът беше изключително агресивен и преди да удари Тарльо се заяждаше и с мен. Той  се държеше много нервно и повиши тон, опитахме да го успокоим, но в следващия момент ритна масата и разпиля рекламните материали в шатрата, а след това удари ляв юмрук в лицето на Тарльо”, разказа едно от момичетата, което раздава флаери.

Нападателят е 45-годишният Михаил Иванов Вълев. Той е хванат благодарение на журналистите, които веднага са алармирали полицията и са помогнали за неговото задържане.

От Реформаторския блок осъдиха остро акта на насилие.

„Появата на лумпени в политиката води и до лумпенизация на част от избирателите. Благодарим на журналистите около шатрата и на младото момче, които се притекоха  на помощ, както и на полицията, че си свърши работата бързо и ефективно. Надяваме се нападателят да получи нужното наказание”, каза адв. Константин Райков – председател на предизборния щаб на Реформаторски блок – Бургас.

Пострадалият Никола Георгиев бе транспортиран от екип на Спешна помощ до болницата.