С искане за предварително изпълнение на решения по три точки приключи 26-тото заседание на Общинския съвет в Несебър

Заседанието започна в 14,08 ч. и при дневен ред от 25 т. приключи в 14,34. С времетраене от 26 мин., без прекъсване, общинските съветници подобриха рекорда си за време по вземане на решение. Предишният рекорд бе поставен на 17.10.2012, когато при дневен ред от 3 т. заседанието продължи 3 м. и 40 сек.- средно по 73 сек. за вземане на решение. В настоящото заседание този показател бе сведен до 62 сек.

Съветниците одобриха предварително изпълнение на предложенията за  решения по 3 точки. За отпускане безплатно на по 8 куб.м. дърва за огрев на 8 фронтоваци-участници във Втората световна война, а именно на: 92-годишния Желязко Желязков от Несебър, 91-годишния Божин Порточанов от с.Баня, 92-годишния Георги Стоянов от Обзор, 91-годишния Андрей Сачанов, 94-годишния Костадин Ричков и 88-годишния Апостол Дуков- и тримата от с.Равда. За предварително изпълнение се гласува  и за отпускане на еднократна финансова помощ на семейството на Кръстю Ставрев-жител на община Несебър, починал в Германия.Тъй като става въпрос за пренасяне на тленните останки на починалия, което ще струва 16 000 лв.

С предварително изпълнение е и допълнителната точка в дневния ред,по която се взе решение за заплащане стойността на абонаментните карти за междуградски транспорт на територията на общината за пътуващи ученици на социално слаби семейства.

Както по тези,така и и по всички останали точки общинските съветници от: „Море”, ГЕРБ, партия „Български социалдемократи”, Либерален съюз и политически клуб „Тракия” гласуваха единодушно, с изключение на т.17 по искането на ЕТ „ГМК Райвъл- Георги Карагьозов”, но и по нея вотът бе положителен.

Единодушно бе гласуването на промени в утвърдената мрежа на учебните и детски заведения и обслужващи звена в община Несебър за учебната 2014/2015. По същия начин бе вотът и за приемане на второ четене на  Наредбата за принудително изпълнение на заповеди за премахване на незаконни строежи от четвърта, пета и  шеста категория или части от тях на територията на община Несебър, която влиза в сила 3 дни след публикуването й във в.”Слънчев бряг прес”.

Съветниците дадоха съгласието си и за участие на Община Несебър в „Регионално сдружение за управление на отпадъците – Регион Бургас”, учредено от общините в регион Бургас за изграждане на регионално депо за отпадъци „Братово-запад”. Те гласуваха и за актуализиране на бюджетната прогноза за местни дейности на Община Несебър за периода 2015-2017 г. По т. 15 бе гласувано за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване на общински обекти под наем в базар „Пристанище”.

                                                                                                 Максим МОМЧИЛОВ