Дистрикт-гуверньорът за България уважи поканата на несебърските ротарианци

Дистрикт-гуверньорът на Ротари-дистрикт 2482,България Иларио Астинов уважи поканата на несебърските ротарианци да присъства на традиционния волейболен турнир, в който през настоящата година взеха участие отбори на ротарианци от Плевен, Пирдоп,Несебър и сборен тим.

Проявите на Ротари клубовете /РК/ по цял свят за периода 2014-2015 г. протичат под мотото: „Озари Ротари”.Покрай волейболния турнир несебърските ротарианци отчетоха и фотоконкурса: „Несебър през моите очи”, обявен по инициатива на Красимира Газдова-настоящ президент на РК-Несебър.

Първият удар за началото на турнира бе изпълнен от самия дистрикт-гуверньор, който се оказа бивш състезател по волейбол.Срещите преминаха под ръководството на двамата съдии Христо Пенов и Николай Николов като паузите между геймовете бяха запълнени от изпълнения на смесена мажоретна група под с активното участие и художественото ръководство на церемониал-майстора на РК-Несебър Магдалена Мандулева.

След изиграването на срещите на първо място се класира Сборният тим с капитан Пламен Димов, второто място бе за отбора на Ротари клуб-Несебър,а на трето се класира отборът на Пирдоп.

Преди отчитането на фотоконкурса Иларио Астинов говори пред ротари общността за насоките и задачите на дейността през предстоящия период и в унисон с мотото „Озари Ротари” подари на настощия президент на РК-Несебър Красимира Газдова специален фенер, с който да се озаряват несебърските ротариански инициативи.

Пред присъстващите бе прочетено и поздравление от кмета на Община Несебър Николай Димитров,след което изявени ротарианци бяха отличени със специалната награда на името на Пол Харис.

Максим МОМЧИЛОВ