Шуменският театър гостува на поморийска сцена с “Чер хайвер и леща”

Драматично-куклен театър “Васил Друмев” – Шумен ще представи в читалище “Просвета 1888” на 22.10.2014г. /сряда/ от 19.00 часа театралната постановка “Чер хайвер и леща”

от Луиджи Скарничи и Ренцо Тарабузи

Сценична версия и постановка
АНДРЕЙ КАЛУДОВ
Сценография и костюми
Диляна Асенова
Със специалното участие на актьорите
Албена Михова и Добрин Досев
Участват още:
Таня Алваджиева, Васил Грънчаров, Диа Мантова, Александра Михайлова, Димитър Атанасов, Милен Димитров, Стефани Лечева, Мария Григорова, Димитър Атанасов, Валери Зарков и Радостин Найденов.

Десетки години една комедия обикаля световните сцени, радва и българските зрители и това има своята причина. „Чер хайвер и леща” отдавна е надхвърлила италианските граници, за да предизвика смях и сълзи със сюжета и образите си, със заплетените ситуации и финия си хумор. В Неапол, при жестока икономическа криза /познато ли е това на българското общество?/ едно семейство се бори за своето благоденствие. И съвсем успешно. Благодарение на главата на семейството, изобретателния и артистичен дон Леонида Ламана, многобройната челяд редува дни с леща и дни с чер хайвер, шампанско или гладна диета. Зловещ план на благородник отдаден на хазарта заплита криминална интрига, която след поредица от шокиращи обрати ражда голямата и чиста любов на две млади сърца. Авторите не спират до тук. Любовта не е само за младите. Апетитната женственост на Валерия привлича не едно мъжко желание, дългогодишната любов с дон Леонида е на всекидневно изпитание. И ето ги вечните въпроси на семейната двойка – за доверието и взаимното зачитане, за изпитанията, разгарящи голямата любов и изпепеляващи повърхностните страсти. Една комедия, за която няма граница и възраст, която не само разсмива, но предизвиква и поглед към нас и хората до нас.