Община Несебър започна озеленителните дейности в крайморския парк на Равда

ravda_park1

Започнаха озеленителните дейности на терена на новостроящия се крайморски парк в с. Равда. От няколко дни върви усилена работа по премахване на излишната трева и подготовка на пространството за засаждане на растения. Предвижда се да се засадят иглолистни и широколистни дървета, иглолистни храсти, широколистни вечнозелени или полувечнозелени храсти, широколистни листопадни храсти, многогодишни цветя и тревни площи.

До момента по проекта „Крайморски парк с. Равда, озеленяване и паркоустройство“ са изградени няколко алеи от вибропресовани павета и плочки, водещи към плажа, монтирани са пейки и кошчета за смет, има изградено водоснабдяване и осветление. Направени са два детски къта.

Първият детски кът е за малчугани до 3 години. Там вече са разположени детски съоръжения и пейки, а в съседство има и беседка. Втората площадка се намира в южната част на обекта, в близост до плажа. Тя е за възрастова група от 3 до 12 години. На двете места са монтирани и работят фонтани. В унисон с морската гледка, която се открива от парка, е позиционирана рибарска лодка в син цвят до една от алеите.

Крайморският парк на Равда се намира непосредствено до морския бряг с южно изложение. Разположен е на общински имот, а разработената територия заема площ от 16 005 кв. м. Припомняме, че първата копка бе направена на 25 април 2013 г. от кмета на община Несебър Николай Димитров и кмета на с. Равда Андон Бакалов. Стойността на проекта е 399 973,64 лв. без ДДС и е изцяло финансиран от община Несебър.
Крайморският парк на Равда ще допринесе за по-добрата визия на курортното селище и комфорт на гостите през летния туристически сезон. Той ще се превърне в едно от предпочитаните места за отдих на хора от всички възрасти.

ravda_park2