ДПС няма да подкрепи коалиционно правителство на малцинството

ДПС няма да подкрепи коалиционно правителство на малцинството, защото няма такова политическо животно. Това заяви след консултациите с ГЕРБ в парламента Йордан Цонев от ДПС. Има кабинет на еднопартийното малцинство, но коалициите се правят за мнозинство”, поясни той.

„Пред нас има два възможни изхода – да подкрепим кабинет на малцинството, другият избор е да отидем към нови избори”, заяви Цонев.

“Вчера Местан оповести нашата позиция относно подкрепа на кабинет на малцинството и по отношение на коалиция, в която участва националистическа партия. На България не й трябват предсрочни избори. ДПС прояви национално отговорно мислене. При нас като партия има два възможни изхода – да подкрепим кабинет на малцинството или предсрочни избори. И след като такива предсрочни избори са пагубни, ние подкрепяме кабинет на малцинството”, заяви Цонев.

Той допълни, че вижданията за ситуацията с КТБ е едно от нещата, които различават двете партии. “Хората трябва да имат достъп до банката, да има прозрачност, международни консултанти. Държим на пълна прозрачност и разкриване на банковата тайна, да се защити държавния и публичния интерес”, каза Цонев.

Според ДПС промените в закона за МВР трябва да бъдат направени с оглед на негативния опит, “който имаме от кабинета “Орешарски” и ГЕРБ”.

Другият акцент, който различавал ДПС и ГЕРБ е по отношение на инфраструктурните проекти, цитира Кросс.