Морската експедиция до нос Хорн стартира след броени дни

Он-лайн достъпното приключение – морска експедиция до нос Хорн – е в своята заключителна фаза.Остават броени дни до отплаването на екипажа. Предвидено е то да се състои на 20 октомври, ако атмосферните условия са благоприятни.

Първото организирано българско плаване до Нос Хорн има следните амбиции:
1. Записване в морската история на българското мореплаване – развяването за първи път на българското знаме на Нос Хорн!

2. Осъществяване на Уникално по рода си Морско Пътешествие;
3. Реализирането на мечтата на всеки мореплавател – експедиция с лодка до нос Хорн.
4. ПРИКЛЮЧЕНИЕ , в което всеки един от нас може да СЪПРЕЖИВЕЕ от своя дом – ОН лайн чрез интернет, чрез медийното отразяване, чрез последващата изложба!

За да достигне Пътешествието до хората, публичността на събитето ще бъде осъществявана чрез oн -лайн навигационна система (https://international.findmespot.com/), пътуването ще може да бъде проследено във всяка точка на своя маршрут, публикувана на сайта на плаването www.moreplavateli.com; Фейсбук страница на Плаването (https://www.facebook.com/horn2014?fref=ts).
Медийното отразяване на събитието се осъществява с подкрепата на NATIONAL GEOGRAPHIC channel в своя он-лайн профил в социалната мрежа, Телевизия България ON AIR, информационна агенция  КРОС, ДАРТС НЮЗ, www.actualno.com, социалната медия www.svejo.net, www. termo.bg и Община Бургас, която застава с официална подкрепа зад събитието!

След завръщането на екипажа ще бъде подготвена фотоизложба, проследяваща историческото Плаване в снимки!Тя ще бъде позиционирана в Бургас, затова очакваме с нетърпение кадрите с косатки, тюлени, пингвини и морски пейзажи!

 

1 коментар

  1. Поморийка

    Коце, вземи интервю от нашия човек, че ни изпревариха всички и шопи и бургазлии. Още повече, че ако не беше Киро плаване нямаше да има. Питай и общината с какво ще допринесе сега за плаването, а не след това да дават почетни длъжности – не че не го заслужават. Поморие събуди се – случва се нещо велико! Зимата още я няма, а ние спим зимен сън!