Първанов: Не широка, а голяма коалиция

„Удовлетворен съм от разговора с ГЕРБ. Не бях предвиден в предварителния състав на нашата делегация, но държах да влезем в дълбочина на разговора. Големият въпрос е за формата за бъдещото управление. Предвид очакваната тежка зима и кризата, най-добрият вариант за България е голямата коалиция. Не просто широка, а голяма, в която са и най-големите партии, която да събира левия и десния вектор в българската политика”, заяви Георги Първанов от преговорния екип на АБВ на брифинг в Народното събрание след проведените консултации с ГЕРБ , предаде КРОСС..

„Имахме сериозен спор за ролята на държавата. Смятаме, че активната й регулираща – не потискаща, роля в икономиката трябва да се засили. Но очевидно този разговор, в конкретните му аспекти, ще се състои по-нататък. Не се отказваме от реформата на политическия модел, но не е сега моментът да поставим този кръг от въпроси в центъра. Държим, когато се правят промени в Изборния кодекс, да се включи мажоритарният елемент”, добави той.

По 14 от 18 точки имаме принципно съгласие, еднакво мнение, каза Менда Стоянова от ГЕРБ.

„По две подточки имаме сериозни концептуални различия. На първо място, това е данъчната система. Ние сме за ниско плоско данъчно облагане, докато колегите държат на прогресивно подоходно облагане с необлагаем минимум”, посочи Стоянова.
ГЕРБ са категорично против премахването на мораториума върху строежа на АЕЦ „Белене”, подчерта тя.

7 Отзиви

  1. Тоя ще му се разпори гъзът за власт!

  2. Иванов

    Старите комунисти добре се надушват.

  3. Валери

    Гладен Гоци, гладен! Иска широка коалиция, защото знае, че няма да може да влезе в парламента отново, при нови избори! Широката коалиция малко или много ще гарантира спокойствие на правителството и кабинета, докато не окрадат абсолютно всичко и хората отново бъдат принудени да излизат по улиците!

  4. Демек да се набутате във властта на всяка цена.

  5. сашков

    Първанов е човек на Борисов, ясно е ,че ще се съберат, имат общи престъпни намерения

  6. Aлчен продажник е Гоце!!!