Приоритетите за развитието на Поморие продължават да бъдат обект на дискусии

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПроведе се поредният обществен форум във връзка с изготвянето на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/ на град Поморие. На срещата присъстваха заместник-кметовете на Община Поморие Кунчо Гайдов и Илия Джингов, общински съветници, бизнес и браншови структури, неправителствени организации и граждани. Основната тема на форума беше идентифициране на проектни идеи и възможности за публично – частни партньорства на територията на град Поморие.

Експертният екип, изработващ ИПГВР, представи отново предложенията си за обектите, които да бъдат включени в стратегическия документ. Те са идентифицирани на база резултатите от анкетно проучване на уеб страницата на Община Поморие. Изграждане на нови паркови площи, детски площадки, рехабилитация на улици и изграждане на нови, внедряване на мерки за енергийна ефективност, разширяване и ремонт на сгради от образователната инфраструктура  са само част от предложенията за развитието на Поморие.

Участниците във форума бяха разделени на фокус групи по направления: „Общинска администрация”, „Образование, култура и спорт”, „Социални дейности и здравеопазване”, „Туризъм, градска среда и екология”, „Бизнес и НПО”. Те обсъдиха проектите във всички сфери и дадоха своите предложения.

В края на месец октомври предстои обществено обсъждане по проекта за изработване на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на град Поморие.

Общественият форум се провежда в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  № BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013 г. за проект „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA