Петдесет и две картини експонира Нели Тодорова в Пловдив

Изложбата “Преди да остане само пясъкът…” на поморийската художничка Нели Тодорова ще бъде наредена в Пловдив. Събитието ще бъде представено от изкуствоведката Светла Москова на 24 октомври 2014 г. от 18.00 ч. в изложбената зала на Дружеството на пловдивските художници, на ул. “Гладстон” 32. Експозицията включва петдесет и две картини предимно на морска тематика. Те са обединени, от една страна- от магнетизма и посланията на морето, неговите състояния и неизменното присъствие на неизмеримата му шир, детайли, материализация, сюжети…, а от друга – разнообразни като техника и похват. Ще бъдат показни и трите платна, които авторката нарисува на тазгодишния VIII Международен симпозиум „АртКолаж” в Пловдив през август.

Нели Тодорова е свързана с художествения живот на Пловдив от 2009 г., когато представя изложбата си “Разкажи ми нещо… за морето” в залите на Балабановата къща. Градът на изкуството не остава безразличен за нея и през 2011 г. тя става член на ДПХ. Позната е на пловдивските ценители с участията си на общите годишни изложби от тогава до сега.

Настоящата изложба “Преди да остане само пясъкът…” пристига в Пловдив след експонирането ѝ в Кюстендилската Галерия “Владимир Димитров – Майстора”, която гостоприемно приюти четиридесет и три платна на Нели Тодорова през септември т.г. В Пловдив художничката експонира 52 картини, а експозицията може да бъде видяна до 11 ноември 2014 г.