Морето кипна, непрестанен дъжд наводни улици в Поморие /видео/

Заради обилните валежи и силни ветрове от последното денонощие, ситуацията в град Поморие е усложнена. В тази връзка е свикан кризисен щаб.  Поради липсата на електричество, канално-помпените станции са спрели да работят и на места е нарушено оттичането на вода. Наводнени са улиците „Княз Борис I”, „Солна“, „Проф. Стоянов“, „Морска“, „Черковна“, „Поп Сава Катрафилов/частично/, „Ропотамо“, „Мусала /частично/, бул „Яворов“, „Европа“ и други участъци от уличната мрежа.

Скъсана е брегозащитна стена пред почивна станция „Мак – Габрово“ в местността „Косата“, където е изградена временна дига с чували пясък.

Заради повишеното морско ниво рибарите започнаха да изтеглят лодките си на рибарския хелинг в града на по-високи места.

На телефон 112 са постъпили сигнали за паднали дървета и наводнени избени и сутеренни помещения, чието отводняване ще започне след като дъждът спре.

Към момента електрозахранването е възстановено, но са възможни още смущения в следствие на усложнената обстановка. Екипи на Пожарна безопасност и Община Поморие работят по отстраняването на авариите.

Община Поморие предупреждава гражданите да бъдат внимателни , да се информират подробно и често за метеорологичната обстановка и по възможност да не предприемат пътувания в града и извън него.

9 Отзиви

  1. Ne mi xaresva tova koeto stava v Pomorie, no mi xaresva 4e sam informirana makar i na dale4e…. vse edno 4e sam si v ka6ti. Blagodarq

  2. Нина Желязкова

    Всяка година през октомври се случва това нещо в Поморие…Мои лични наблюдения – поне през последните 5 години е така…

  3. Помориец

    Айде стига глупости,заради обилните валежи….А лятото пак ли бяха обилни валежи за по 2 часа?Пак извираха всички шахти в града.И да има електричество пак не могат да сварят канало помпените станции.И как може да нямат резервно захранване???Хайде сменяйте я тая канализация та да може да смогва поне да оттича водата!

    • поп Ставри

      Ще я сменят и пак ще е същото. Бас?

  4. Да поискаме сметка

    Чудя се как на нашия кмет не му е неудобно от това ! Колко време мина , нищо на лице! След година на изборите ще се тупа в гърдите колко нещо е направил за поморийци ! Трябва да му викаме "ВОДНИЯ"

  5. Hora surdete se na vremeto ne na banichkata

  6. Плювалниците пак започнаха да плюят. Според това което се пише Кмета е виновен за падналите дъждове ураганите ветрове въпреки това се вижда че се построи още половин град и канализацията е затруднена и затово сега се подменят тръбите.Много неща се изписаха за кръговите съоръжения в началото и края на града но беше време да се уверим че те бяха направени на точното място и помориици влизаха и излизаха през лятото без проблеми от града. Бреговото укреплението в квартала беше ремонтирано въпреки че пак се изказаха негативни мнения. Градът придоби нов облик и ще стане още по хубав когато се изпълнят плануваните проекти. Господа всичко става с пари а точно сега е време на стагнация и виждаме усилията които правят този млад и амбиционен колектив от общината. Каквото и да пишете нещата са на лице и много още неща мога да пиша за това което е направено.

  7. анонимен

    Аз пък не мога да разбера защо поморийци толкова недоволстват против временната забрана на главната улица в посока от манастира към автогарата в квартала. Колко грама гориво ще изхабят повече ако спазват знака , който е поставен на самия път! Всеки ден вече има патрулка там и въпреки това сме като стадо …. всеки си кара от там ? Защо ? Така и работата на хората се затруднява, които ремонтират , вдига се много прахоляк , затруднява се движението , този знак не е сложен за красота. Такава масова небрежност и такова масово нарушаване на закона никъде няма както тук! Какво значи "свикнал съм така" ? Всеки ден може да има нови знаци , временно или постоянно поставени , човек трябва да се съобразява адекватно с пътната обстановка , как така карат някои по навик, ама да обикалят будалите нали, за нас тарикатите закони няма?!

    • Това не са поморийци, а говеда слязли от Балкана в края на 90-те.