София и морските курорти водят в номинациите за стротелните Оскари

АПОЛОН РАВДА-1

Софийски и морски строителства и проекти водят в номинациите на Балканските награди за луксозно строителство VIP Property AWARDS, които ще се състоят на 26 ноември в хотел Кемпински – София.

Най-новият проект на морския комплекс “Аполон Несебър” е сред номинираните за строителните Оскари 2014. Инвеститорът “Костов – Г 2 ООД” завърши 8-ия комплекс с аполоновско име. Това е затворен комплекс, състоящ се от шестетажна сграда с РЗП 8 500 кв.м.., оградена с живописно оформени вътрешни пространства – градини със зеленина и разнообразна декоративна растителност, детска площадка, басейн за деца и възрастни, зони за отдих и разходка, аптека, подземен паркинг.

Строително-инвестиционна компания “Манов и синове” е сред номинираните в категория Луксозен жилищен проект с бутикова жилищна сграда ”CROWN Residence”. Намира се в квартал Изгрев – един от най-предпочитаните и слънчеви квартали на гр. София. Проектът се отличава с модерна дизайнерска визия и луксозно изпълнение.

В категория Опазване на архитектурни резервати и културно наследство е номиниран уникалният проект Цареви Кули в Струмица, който ще бъдат реконструирани по програмата за трансгранично сътрудничество съвместно с община Петрич и финансирани от Европейската Агенция за реконструкция и поддръжка. Чрез този проект ще се възобновят двата локалитета – Самуилова крепост край Петрич и Цареви Кули в Струмица, които ще представляват нови туристически точки интересни за всички туристи.

Балканските страни за първи път са включени в номинациите за годишните награди VIP Property AWARDS 2014. Дебют в журито ще има и представител на Македония – председателят на Стопанската Камара г-н Бранко Азески.

Конкурсъте организиран за четвърта поредна година от агенция ВИП Комюникейшън.

Организаторите са инициатори и реализатори на луксозните строителни изложения VIP Property, които предизвикаха и международен интерес, както в Русия така и в други страни.

В журито ще участват също строителни специалисти от Италия, Русия, Дубай и Абу Даби. Над 30 печатни и електронни медии отразяват събитието, което журналистите определиха като българските строителни Оскари.

АПОЛОН - РАВДА-1