“Ахелой” разби с 9:1 като гост „Барселона” /Просеник/

След множество резултатни двубои,  в рамките на 5-ти кръг станахме свидетели на два мача, които завършиха без победител – нещо, което е рядко явление във футбола при формат 5+1. Мачовете „Сокол” /Порой/ – ФК „Бургас футбол” (6:6) и „Каблешково” – „Балкан” /Добра поляна/ (5:5) бяха въпросните изключения, в които не бе излъчен победител.

В същото време шампионът “Долно езерово” се намести на уютната втора позиция, след като измъкна ценни, но и трудни 3 точки при гостуването си на новака в групата “Топчийско”. Топ сензацията на кръга бе в бургаския квартал Долно езерово, където падението на бронзовия медалист от миналия сезон “Локомотив 1932” продължи с ново поражение, този път с 4:6 от амбициозния отбор на “Спортист” /Бата/.

Прави впечатление, че родният еквивалент на испанския гранд “Барселона” не се представя никак добре. Момчетата от Просеник са първи във временното класиране, но отзад напред. Тимът от Руенско в пет поредни мача не може да стигне дори до точка, а в изминалия кръг загуби като домакин с 1:9 от “Ахелой”. Това бе първа шампионатна победа за ахелойци. “Барселона” пък за втори път губи у дома с такъв резултат, след като стартира със същото поражение от “Топчийско”.

Интригуващо е в таблицата при голмайсторите, където досегашния лидер Муса Вейсел от “Балкан” /Добра поляна/ не само завиши головата си сметка, но вече си има и компания в подножието на върха. Младата надежда от Добра поляна сега има 14 гола, а с два по-малко е Селим Селим от тима на “Топчийско”. Трети с 11 гола в противниковите врати е друг млад талант – Яни Николов от “Каблешково”. 8 попадения има Райно Иванов от “Долно езерово”. С по 7 гола следват Исмаил Рашад от “Сокол” /Порой/, Петър Кръстев от “Каблешково”, Яни Димов от ФК “Бургас футбол” и Бекир Кадил от “Руен”.

Областно първенство по мини футбол, сезон 2014/2015″А” регионална група – 5 кръг, резултати:

Руен – Ястреб /Страцин/ 3:2

Топчийско – Долно езерово /Бс/ 5:6

Каблешково – Балкан /Добра поляна/ 5:5

Барселона /Просеник/ – Ахелой 1:9

Локомотив /Бс/ – Спортист /Бата/ 4:6

Сокол /Порой/ – ФК Бургас футбол 6:6