Предстои 13-та церемония на международния приз “Човек на XXI век”

Вицепрезидентът на България г-жа Маргарита Попова ще бъде специален  гост и ще връчи награди на 13-та  церемония  на международния   приз “Човек на XXI век”, която ще се проведе на 30 октомври  2014 г. (четвъртък) в Резиденция Бояна,  зала „Триадица”, информират от ПРофайл. Специален гост на събитието  ще бъде Сливенският митрополит Йоаникий. Събитието се организира от програма “Произведено в България” с автор Адриана Цанева и Олга Ускова – президент на продуцентска къща “New World Vision Company”.

По время на церемония в резеденция Бояна ще гостува постоянна експозиция „Християнско изкуство” на художествена галерия „Димитър Добрович”, г.Сливен .Стремежът на общинска администрация Сливен е да поздрави всички достоини Българи които в деншното сложно време са намерили верния път за оцеляване. Поздрав за всички присътстващи ще бъде изпълнението на  от Сливенския фолклорен ансамъбъл.

А Казанлък и казанлъшката община ще ни направят отново горди с „Българска роза.” И ще се представи с голяма експозиция „Казанлък – долината на тракийските царе и Бългрската роза”.

За някой времето е тежко, за другите е сложно, а за хора които са намерили верния път,които работят, които създават времето е Възможност.

По време на официалната церемония  “Човек на XXI век” наградените:

Номинираните тази година в категорията за държавно управление  са  кметовете:

кмет  на град Сливен  г-н Кольо Милев ,

кмет на град Казанлък  г-жа Галина Стоянова,

кмет на град Смолян г-н  Николай Мелемов

Любопитна подробност е фактът, че носителите на наградата “Човек на XXI век” в тази категория се издигат в политическата йерархия,– пример за това е настоящият премиер Бойко Борисов, който беше удостоен с високия приз в качеството му на кмет на София, г-жа Фандъкова, г-н Найден Зеленогорски, г-н Любен Татарски.

По време на IX-та церемония “Човек на XXI век” ще бъдат връчени  награди и в следните категории:

І. „Човек на ХХІ век” – награда в сферата на:

– Производство – машиностроение

1.„РАИС” ООД – Нишан Бъздигян, Пазарджик

2.„Уриил Електра” ЕООД – Пловдив

3.„АМЕКА”-  София

– Медицина

1. Медицински Център «РЕПРОБИОМЕД» – д-р Георгий Николов, д-р Павлета Табакова, доцент Иван Николов,  София

2. Медицински Център «Свети Лазар», София

3. Медецински центр ”Св.Пантелемон „  Д-р Костов .София

– Хранителна –  вкусова

  1. „Агропродукт”ООД, Сливен
  2. „Маклер Комерс”ЕООД, г. Брестовяне
  3. „Дестан” ЕООД Силистра

ІІ„Човек на ХХІ век” – награда в сферата на – Традиция и развитие

„Металтрейд инженеринг” ЕООД – Цвете Борисова, София, България

III. „Човек на ХХІ век”- награда за авангардно и креативно мислене
– Краси Капитанов  –  Капитанов Дизайн, Бургас

Основната идея на програма “Произведено в България” е да бъде витрина на българското производство, на българската култура, на “Всичко българско и родно”, което издига националното ни самочувствие, което ни прави достойна част от Европа.

Наградата, която програма “Произведено в България” връчва, е оценка и признание за човека, който живее, работи и създава днес и сега в условията на съвременна България. Това е наградата за човека, който не държи на всяка цена да стои на първите страници на вестниците, не се ласкае да бъде канен в телевизии, това е човекът, който здраво стои на земята, това е човекът, който е поел кормилото на своя живот, защото успехите в този живот идват с много труд, упоритост и вяра.

Отличените ще получат скулптурата “Плодородие” с автор Румен Желев.

На церемонията по връчването на националния приз “Човек на ХХІ век” ще присъстват представители на деловия и бизнес елит. Поканени са и  представители на държавни институции в сферата на икономиката, труда и човешките ресурси, политически и бизнес лидери и експерти от България и страните-членки на ЕС.