Предстои обществено обсъждане на проект “Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие”

Общественото обсъждане на проекта „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие” за периода 2014 – 2020 година, ще се проведе на 31 октомври, петък, от 18:00 часа в читалище „Просвета“ (адрес: гр. Поморие, ул.”Кн.Борис І” 51) , съобщава Община Поморие.

На предварително обявената дата за общественото обсъждане – 30 октомври (четвъртък) от 18:00 часа в читалище „Просвета“ (адрес: гр. Поморие, ул.”Кн.Борис І” 51) желаещите да се запознаят по-подробно със съдържанието на Интегрирания план, могат да се срещнат с консултантския екип, разработил документа, който ще бъде на разположение до 19.00 ч.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие на град Поморие е средносрочен планов документ за периода 2014 – 2020 година, който съдържа конкретни параметри за развитието на града, конкретни инвестиционни предложения и конкретна ресурсна обезпеченост за изпълнението му. ИПГВР на град Поморие представлява съвкупност от свързани във времето и пространството проекти, действия и инвестиционни намерения, които ще се прилагат в рамките на строителните граници на града. Той интегрира политики и обединява разнородни участници за тяхното съвместно провеждане, като допринася за реализацията на визията, целите и стратегията за развитие на град Поморие.

Общественото обсъждане се провежда в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  № BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013 г. за проект „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Всеки, който желае да изрази своето мнение и да сподели идеите си за развитието на града, може свободно да участва в публичното обсъждане. Вашето мнение е важно за нас, затова Ви каним да го споделите. Само така можем да направим нашия град по-добро място за живеене!