Вие сте тук: Начало » Актуално » Готов съм да жертвам партията, за да има правителство

    Готов съм да жертвам партията, за да има правителство

    Оставям Реформаторите да си вземат решенията, диалогичен съм, запазвам спокойствие, пратил съм да преговарят най-диалогичните десни хора от ГЕРБ – Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова. Продължаваме да работим и в четвъртък, и в петък, и в събота, и в неделя”.

    Това каза пред “Труд” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, минути след като приключи поредната среща между реформаторите и ГЕРБ в парламента. Борисов добави, че ще участва в нови разговори с тях, “когато има смисъл”, а и в сряда е прекарал 2 часа с реформаторите заедно с лидера на ЕНП Жозеф Дол.

    “Една среща на ден е достатъчна, нали?”, пошегува се лидерът на ГЕРБ. На въпрос дали лидерите на РБ са казали ясно пред Дол какви са мотивите им да настояват за управленски формат с участието на Патриотичния фронт и споменавано ли е ДПС в разговорите, Борисов отговори отрицателно. Той заяви, че по време на първия си управленски мандат има опит с това какво значи подкрепа от националистическа партия. И припомни, че дори без да е имало споразумение, е бил “подложен на репресия” в Европа заради подкрепата на “Атака”. В сряда Дол е казал много ясно, че не иска да се срещне с Патриотичния фронт, въпреки че Борисов е искал това, разказа още лидерът на ГЕРБ, цитиран от Кросс.

    На въпрос остава ли опцията ГЕРБ да предложи кабинет, каквото и да се случи в следващите дни, Борисов не изключи никакви варианти и усилията да има правителство продължават. “Ако не – отиваме на избори. Аз показах, че съм готов да поема всякаква отговорност, готов съм да жертвам партията дори, за да има правителство и стабилност.

    Чувам, че и от Български демократичен център са се срещнали с Жозеф Дол на аерогарата, и те щели да подкрепят дясно-център. Заявява се подкрепа. А ако се дръпнат, няма да бутнат правителство, а разтурят държавата. Виждате какво означава да няма стабилност.”

     

     

    Горе