Верижна катастрофа до с. Лъка

На 29.10.т.г. около 17.10 ч. на пътя с. Лъка в посока Бургас, настъпва ПТП между : л.а. «Ауди 80», с бургаска регистрация, управляван от 51 год. М.С. от с. Порой, л.а. «Пежо 406», с бургаска регистрация, управляван от 27 годишния Ж.Х. от Каблешково, л.а. «Фолксваген Голф», с варненска регистрация, управляван от 52 годишния С.Ч. от Варна и л.а. «Сеат Ибиза», с бургаска регистрация, управляван от 45 годишния М.Я. от с. Габерово. От катастрофата е пострадал пътуващия на предната дясна седалка в л.а. «Пежо» – А.Г., 29 годишен от Каблешково. Същият е прегледан в МБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с контузия на левия крак.
Според информацията от пресцентъра на полицията водачът на л.а. «Ауди», при наличие на забранителна маркировка, навлиза частично в лентата за насрещно движение и се удря с движещия се там л.а. «Пежо», който се завърта и блъска в движещия се срещу него л.а. «Фолксваген», след което се удря в престояващия на изхода на бензиностанция «Шел» л.а. «Сеат».
На същия ден, но час по-късно, на пътя между с. Медово и с. Бата, общ. Поморие, на около 4 км. преди с. Медово, поради движение с несъобразена скорост по суха асфалтова настилка с неравности и загуба на контрол над автомобила, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се в крайпътна нива, лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишния Ч.Ч. от с. Бата. Водачът е с натъртвания и охлузвания по тялото, прегледан е в МБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.