В с. Бата правят централен парк

До края на годината жителите на Бата ще се радват на по-красива и озеленена среда. Проектът на Община Поморие „Централен парк и зелена площ в с. Бата” получи финансиране от 224 135,87 лв. по процедурата за подпомагане на малките населени места по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Строителната площадка беше открита на 30.10.2014 г. от зам.-кмета на Община Поморие Кунчо Гайдов, кмета на Бата Георги Георгиев, представители на Министерството на инвестиционното проектиране и на фирмата изпълнител „Строй Система” ООД.

Основните дейности по проекта включват озеленяване, изграждане на алейна мрежа и настилки, поливна система и специализирано осветление. В центъра на парка ще има амфитеатър, където ще се провеждат концерти и други културни събития. Симетрично разположените обходни алеи ще обособяват зони за деца и възрастни и билков кът с хранилки за птици, с познавателно-възпитателна цел.

Централният парк ще промени цялостния облик на Бата и ще превърне селото в по-привлекателно място за туризъм и отдих. Освен това, ще даде сцена за изява на местни състави и ще допринесе за развитието на културата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

1 коментар

  1. А Поморие

    Защо не започна парка в Поморие.