Съпрузи склонявали към проституция непълнолетнни момичета в Бургас

Постоянна мярка „задържане под стража” за срок от 72 часа бе постановена спрямо 42 годишния Х.М. от Бургас, който подпомаган от 19 годишната си съпруга К.М., извършвали вътрешен трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на полицията. На К.М. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 2 000 лв.”, поради отглеждането на малко дете.

Х.М. и К.М. са задържани от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас в резултат на разследване, протекло през последните няколко месеца. Установено е, че съпрузите. от месец октомври 2013 година до настоящия момент набирали, приемали и предоставяли жилища за развратни действия на различни момичета от цялата страна, сред които и непълнолетни девойки. Същите са набирани, чрез директен контакт, като уговорката била получените от сексуалните услугите пари да се делят по равно. В един апартамент „работели” между и пет и осем момичета. Тарифата им варирала между 100 лв. и 120 лв. за един час / орална любов и стандартен секс/, а допълнителните услуги се заплащали съобразно договорки с клиентите. Например : за участие в частно парти цената за нощ била 1 500 лв. за момиче. Съществувала възможност да се поръчат по няколко момичета наведнъж, като се правела отстъпка от крайната цена. В някои случаи компаньонките влизали в ролята на „мъже”, като обслужвали клиентите по домовете им или на техен терен.

В хода на разследването е претърсен последния апартамент, ползван за развратни действия, разположен в блок в к-с „Братя Миладинови”. Намерени и иззети са : служебни телефони, компютри, парични средства, фотоапарати, с които девойките са снимани за еротични обяви във вестниците и интернет, сексуални консумативи и атрибути / вибратори, презервативи, лубриканти и др./. В специално изготвените обяви са поместени оригиналните снимки на проституиращите момичета, както и телефони за поръчки. Клентите си избирали компаньонки, най-вече чрез интернет обяви, като ги поръчвали на двата служебни мобилни телефони.

До момента са установени пет момичета, част от които са разпитани пред съдия и са потвърдили за сводническата дейност на семейството. По думите на някои от тях в случай, че с Х.М. се получавало неразбирателство, било за цената, било за времетраенето на секс-услугите, се е стигало до нанасянето на побой на компаньонките.

Разпитани са клиенти и други свидетели, като съпричастността на Х.М. и К.М. към осъществявания вътрешен трафик е установена по безспорен начин.

Проведеното от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас разследване е под прякото ръководство на Районна прокуратура – Бургас, където са докладвани и събраните до момента доказателства по случая