Вие сте тук: Начало » Актуално » Отвориха за движение обновената улица “Раковски” в Бургас

    Отвориха за движение обновената улица “Раковски” в Бургас

    Община Бургас пусна движението по ул. “Г. С. Раковски” в кв. “Възраждане”. Тя е отворена за автомобили в посока бул. “Мария Луиза” – ул. “Гладстон”. Поставени са указателни пътни знаци, а първият етап от мащабната реконструкция е изцяло завършен.

    Ремонтните дейности включват демонтаж на разрушената паважна настилка, която е заменена с 1500 кв.м. нов асфалт. Изградени са 1400 кв. м нови тротоари от двете страни на пътната отсечка.

    За да се избегнат наводнения при обилни валежи, на улицата е изпълнен нов уличен оток. Поставени са 9 броя ревизионни шахти и 10 броя дъждоприемни шахти, обособени са нови джобове за контейнерите за смет.

    По улицата са засадени 35 млади акациеви дървета, които да пазят сянка и да произвеждат кислород.

    Към настоящия момент се извършват ремонтни дейности в отсечката от ул. “Калоян” в посока ул. “Гладстон”.

    Община Бургас вече има изготвени инвестиционни проекти за цялостна модернизация на кв. “Възраждане”.  Акцентите в тях са рехабилитация на уличните платна, тротоарни настилки, обособяване на места за паркиране, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания, рехабилитация и/или предложения за нови решения за улично озеленяване, енергоефективни решения за уличното осветление, внедряване на иновативни решения за оползотворяване на дъждовната вода, използване на алтернативни източници за генериране на енергия, мерки за управление на отпадъците /обследване на местата и вида на площадките за разполагане на контейнери от системата за управление на битови отпадъци/, създаване на условия за ефективно включване на местната общност при намирането на решения за обновяване на междублокови пространства.

    Това, че Община Бургас има в наличност готовите проекти за к-с “Възраждане”, я прави напълно готова да кандидатства за европейско финансиране през новия програмен период 2014 – 2020 г.

    Горе