Депутатите от ГЕРБ-Бургас дариха заплатите си на пострадали от наводненията в областта

Всички депутати от ГЕРБ-Бургас дариха първите си възнаграждения на пострадали райони от наводненията в областта. Сумите са разпределени по равно между пет населени места. Областният лидер на партията Димитър Бойчев заедно с Диана Йорданова и Семир Абу Мелих посетиха три от засегнатите селища по време на последните проливни дъждове в края на октомври.

Те се срещнаха с Радослав Петров, секретар на Дружество „Росенец“ и отговорник на вилната зона, за да му връчат лично събраните средства от цялата бургаска група. Сумата ще бъде използвана за отстраняване на нанесените щети и належащ ремонт на инфраструктурата в селището. Народните представители посетиха и „Ченгене скеле“, където обсъдиха с Димитър Янчев, неформален кмет на рибарското селище, най-належащите действия за отстраняване на щетите.

Средства бяха отделени и за в.з. „Черниците“ до с. Маринка, където непосредствено след последните наводнения общински съветници от ГЕРБ-Бургас помогнаха на местните хора да разчистят къщите и дворовете си.

„Благодаря отново на депутатите от ГЕРБ за подкрепата и дарението, което ще бъде рационално използвано в полза на всички живеещи във вилната зона. Ще поставим осветление на главната улица, за да бъде улеснено преминаването на хората и превозните средства през участъка, който в момента не е осветен“, коментира кметът на село Маринка Лъчезар Колев.

С поетия и спазен ангажимент към жителите на пострадалите райони от ГЕРБ-Бургас не за първи път оказват подкрепа на засегнатите жители в областта. От партията се включиха активно в отстраняването на щетите при първото наводнение през месец септември във в.с Черниците, рибарското селище Ченгене скеле, в.з.Росенец, Ново Паничарево. Тогава от ГЕРБ дариха домакинска техника, строителни материали, моторна лодка, продукти от първа необходимост, дрехи.

Следващата седмица народните представители от ГЕРБ-Бургас ще посетят още двете засегнати селища в община Приморско – Ново Паничарево и Ясна Поляна.