Вие сте тук: Начало » Актуално » По 40 лв. коледна надбавка ще получат пенсионери с пенсия до 286 лв.

    По 40 лв. коледна надбавка ще получат пенсионери с пенсия до 286 лв.

    По 40 лв. коледна надбавка ще получи всеки пенсионер с пенсия до 286 лв., обеща премиерът Бойко Борисов. Поех ангажимент. Това са около 1 300 000 пенсионери, посочи той пред журналисти след среща с министъра на финансите Владислав Горанов, цитира Кросс.

    Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, включително, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават, обясни промяната в позицията на финансовия министър Борисов.

    Преди дни Владислав Горанов категорично заяви, че коледна пенсия няма да има. В същото време социалният министър Ивайло Калфин държеше на позицията на партията си, че такава е хубаво да има. Борисов каза, че ще уведоми вицепремиера Калфин да подготви постановлението за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии възрастните хора да получат и бонуса.

    Премиерът посочи, че става дума за 50 млн. лв. “Не са малко пари в тази финансова криза” – посочи той и допълни: “Но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, абсолютно прави са пенсионерите да кажат: “А коледата как да я посрещнем”.

    Новината, дошла от Борисов, изненада депутатите в НС, защото до последно бюджетът бе прекроен така, че не бяха заложени пари за тях. Днес народните представители обсъждат именно промените в бюджета

     

     

     

    Горе