Множество вещи и части от крадени автомобили са намерени при акция на полицията в автоморга в Карнобат

В края на миналата седмица, на територията на Габровска и Бургаска област e проведена специализирана операция за противодействие на кражбите на моторни превозни средства. Действията са планирани, след като дни по-рано в Габрово бяха задържани двама мъже на 38 и на 29 години за кражба “Форд Маверик”, извършена през септември т.г., както и на други седем моторни превозни средства. Тогава, в двора на частен имот в габровското село Мичковци, бяха намерени два автомобила, обявени за издирване като противозаконно отнети – “БМВ Х5” от Велико Търново и “Опел Корса” от Габрово, съобщиха от пресцентъра на полицията.

При последвалите процесуално-следствени действия, в обитаваните от мъжете жилища и в автомобилите, които ползвали, бяха намерени и иззети множество части, вещи и документи, свързани с кражбите на други пет автомобила.

В хода на спецоперацията, служители на ГД “Криминална полиция” и на областните дирекции в Габрово и Бургас предприели претърсване в обект за продажба на употребявани авточасти в Карнобат, ползван от 45-годишен криминално проявен мъж. В автокомплекса полицаите открили множество части от различни марки автомобили, които през последните няколко години били обявени за общодържавно издирване след кражба – “Ауди”, “Фолксваген Голф”, “Фолксваген Пасат”, “Форд Ескорт”, както и от откраднатия през септември “Форд Маверик”.

Работата по цялостното изясняване на случая продължава.