Какво организират в Деня на християнското семейство – 21.11.2014г.?

10:30 часа, Манастир “Св. Георги Победоносец” – Въвеждане на ученици от 1-ви клас от ОУ „Христо Ботев” и деца от детска градина „Веселушко” в храма и молебен към Света Богородица. Благославяне  на  децата  от Агатополски  епископ  Иеротей – поднасяне на иконка и подарък по случай празника.

11:00 часа – Разглеждане на манастирския музей и прожекция на филм на християнска тематика в манастирския архондарик (приемна)

16:00 часа, Читалище “Просвета 1888” – Празничен концерт с участие на децата от подготвителната група на ОДЗ „Детелина“-Поморие

Деца на възраст 3, 5 или 7 години, заедно със своите родители, ще извървят пътя от читалището до Храм „Свето Рождество Богородично”, където ще получат своята първа благословия и символа на християнската вяра.

17.00 часа
Град Ахелой, НЧ „Светлина 1934” – Тържествен концерт във връзка с 80-годишнината от създаването на читалището и 15-годишнината на Танцово студио „Дъга”.

18:00 часа, Читалище “Просвета 1888” – Мултимедиен спектакъл „Искам да ти разкажа за България” с участие на инструменталисти, певци, артисти и балетисти, както и мъжки, младежки и детски хор, Камерен оркестър, Струнен ансамбъл „Анима” и Духов оркестър – всички възпитаници на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” в Бургас.