Избрани мелодии от филми ще прозвучат в Музикалното училище

Избрани мелодии от филми ще прозвучат тази седмица в Концертната зала на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров” Бургас.

Мултимедийният  концерт – спектакъл „Музикален кинематограф” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” и е адресиран към  широк кръг публика.

В наши дни филмовата музика се е превърнала в съвременна класика, композирана от големите автори, като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уилямс, носители на десетки награди „Оскар”, „Златен глобус”, „Грами” и други.
Изкушените от всяка добра мелодия слушатели приемат филмовите композиции, саундтраци и теми, като удоволствие за сетивата.

Удоволствие за сетивата ще бъде и продукцията „Музикален кинематограф”  , която ще представи музика както от класическата детска анимация като  „Пепеляшка”,  „101 далманитци”, „Красавицата и звярът”, така и от образци на световното кино – „Треска за злато”, „Уестсайдска история”, „Брилянтин”, „Професионалистът”, „Зорба гъркът”, „Усещане за жена”, „Имало едно време на Запад”.

Изпълненията на младите таланти ще бъдат подсилени с кадри от самите ленти.

Музикалните произведения  са специално аранжирани за солисти, камерни състави и актьори.

Силата на чувства чрез изпълняваните творби, музикантите  ще предават и на зрителите, и ще ги върнат към любими образи, предишни усмивки и стаени въздишки.

Ако искате да  преживеете отново магията на музиката и киното, елате да завъртим заедно  „Музикален кинематограф“ в сряда- 26 ноември, 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище. Вход свободен!