Светулките със зрелищен спектакъл на открито в навечерието на Рождество Христово

Рождество - спектакълТази Коледа Община Поморие ще  пренесе своите граждани и гости във времето, преди повече от 2000 години, когато се е родил Божият син. Спектакълът „Рождество Христово” ще пресъздаде по достъпен и вълнуващ начин историята,  разказана в Светите евангелия от Матей и Лука.

На 23 декември 2014 г., от 17:30 часа, градинката пред храм „Свето Рождество Богородично” ще се превърне във Витлеем, а в ролите на Мария, Йосиф, Ангела, цар Ирод, мъдреците и пастирите ще се превъплътят талантливите актьори от Детска театрална студия „Светулка” при НЧ „Светлина 1939” – Поморие. Специално за спектакъла Община Поморие се изгради декор, напомнящ „яслите”, в които се е родил Христос.

„Постановката е насочена най-вече към децата, но ще бъде интересна и зрелищна и за възрастните. Поморие е сред малкото градове в България, които ще реализират подобен спектакъл на открито. Освен да създадем коледен дух в града, с тази инициатива искаме и да напомним, че Коледа не се състои само в подаръците, украсата, добрия старец и трапезата. На Коледа християните празнуват Рождество Христово.” – каза кметът Иван Алексиев.

Декорът за спектакъла ще намери и друго приложение. Община Поморие организира забавление за деца с професионални аниматори. В дните от 19-ти до 22-ри декември, от 16:00 до 17:30 часа, те ще се забавляват с Дядо Коледа, Снежанка, елфите и всички техни любими герои.

20141218_115517 (Small)