Коритаров: По някои белези изчезването на Петко Сертов прилича на отвличане

Опит за неутрализиране на информация, която той притежава, или нещо друго, което обективно е било свързано или с предишната му дейност, или с това, с което се е занимавал сега.Това според журналиста Георги Коритаров са две вероятни хипотези за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов.

По някои белези изчезването на Петко Сертов прилича на отвличане. И то на доста сериозно отвличане, каза в студиото на Нова телевизия Коритаров. Той обаче отказа по-задълбочен коментар към момента, защото: „Би трябвало да се обуздае стремежът да се създават версии и да се коментират, защото този човек, освен че е бил на висок пост, той има и семейство, има и приятели”, цитира Кросс. Това, което се случва идва да подскаже и още нещо, каза Коритаров и посочи: „Председател на ДАНС това е изключително отговорна длъжност, това е човекът, който разполага с изключителни тайни на държавата, те наистина са необятни”. Затова, според журналиста, трябва да има поне един определен период охрана със сигурност, но след това да има разработен универсален регламент, който да придържа хората към някаква позиция, която да им гарантира сигурност.

Георги Коритаров отхвърли хипотезата за самоубийство, а това, че Сертов се издирва и от Интерпол, според него означава, че има предположение, че е възможно да е напуснал страната.

Според журналиста досега би трябвало да са се появили вече някакви данни, някакви следи. Коритаров припомни скорошното издирване на режисьора Захари Паунов, когото МВР откри дни след това мъртъв, пропаднал с колата си в канавка. Свързвайки двата случая, той обаче заяви, че според него едва ли и при случая със Сертов ще е така. Не вярвам на такъв тип случайности. Твърде много биха дошли такива случайности, особено в случай с опитен човек, със спокоен човек, който във всички случаи умее да се владее във всякаква ситуация, коментира Коритаров. Той обобщи темата така: Ситуация, в която се знае много малко, а се пише твърде много.