Емил Илчев втори на Х-MEN в Италия

Помориецът Емил Илчев спечели сребърен медал в категория до 95кг. от Международния турнир по канадска борба ”Х-MEN ARMWRESTLING COMPETITION 2014 ”.
Изключително силното състезание се проведе в подалпийското курортно градче Гардоне Ривиера, провинция Бреша, разположено на западния бряг в най-голямото и красиво езеро на територията на Италия Лагоди Гарда. Красивият и живописен район привлече участници от Италия, Франция, Белгия, Испания, Финландия, Латвия, Молдова, Украйна, Румъния, Грузия и България. Най-многобройни бяха домакините от Италия, а българският отбор бе представен от седем състезателя в това число и Емил Илчев от клуб “Железни ръце” Поморие.

Помориецът победи всички съперници в категорията си на дясна ръка, като на полуфинала прибори и шампиона на домакините Гата Кристиян, известен с прозвището си “питбула”, но накрая не му достигнаха сили за финалната схватка, отстъпквайки я на латвиеца Реймъндс Антонович.

След двата сребърни медала от Държавния шампионат в Созопол и бронзовия медал от Европейското първенство в Азербайджан, Илчев прибави към колекцията си и сребро от престижния международен турнир “X-MEN”, Италия и така приключи успешно състезателната си година.